ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ

Tο φετιν εκλογικ κατβασμα στις ετσιες εκλογς των ΕΛΜΕ βρκε την Κνηση «Παιδεα για Δημοκρατα και Ανπτυξη» πιο μπροστ απ τα προηγομενα χρνια κυρως σε εππεδο ανπτυξης της γραμμς, και, δευτερευντως σε εππεδο σταθεροποησης και ανπτυξης της δραστηριτητς της.

Συγκεκριμνα τον περασμνο Μη και με αφορμ τις εκλογς για το συνδριο της ΟΛΜΕ, η Κνηση εχε πρωτοδιατυπσει τη θση τι μσα στο σχολεο, ιδιατερα στη μση εκπαδευση, σε κθε τξη χουν πια διαμορφωθε δο βασικ και εντελς διακριτ «διαμερσματα». Το να, που τενει να γνει πλειοψηφικ εναι αυτ της «πσω» τξης», δηλαδ των μαθητν που χουν ουσιαστικ πεταχτε ξω απ την εκπαιδευτικ και μορφωτικ διαδικασα και ουσιαστικ δεν μπορε πια να παρακολουθσει το μθημα και μνει ουσιαστικ με τη βα για να πρει να απολυτριο και μετ να πει σε ανειδκευτες δουλεις σε σχολς τριτοβθμιας εκπαδευσης χωρς καννα κρος. Το λλο διαμρισμα εναι αυτ που παρακολουθε το μθημα αλλ στο οποο το δημσιο σχολεο παζει δευτερεοντα ρλο, εν το βασικ τον παζει το φροντιστριο και το ιδιατερο μθημα που θα ικανοποισει το βασικ στχο των μαθητν που το αποτελον να περσουν σε μια απ τις λεγμενες καλς πανεπιστημιακς σχολς που δνουν τη δυναττητα μιας καλτερης ζως στην Ελλδα στο εξωτερικ.
Αυτ η διαμερισματοποηση εναι ολοφνερη καθς προχωρμε προς τη γ λυκεου και γνεται σαφς απ τις αρχς του Απρλη σχεδν ταν οι λεγμενοι καλο μαθητς μνουν στο σπτι και στο φροντιστριο για να διαβσουν και στην ουσιαστικ δεια σχολικ τξη χει μενει μνο η «πσω τξη». Κτω απ αυτς τις συνθκες οτε λγος φυσικ στω για να υποτυπδες μθημα.
Διατυπσαμε εδ και δυο χρνια τη θση τι αυτ διαμερισματοποηση της τξης χει γενικ ταξικ χαρακτρα. Δηλαδ η «πσω τξη» εναι βασικ τα φτωχτερα παιδι. Εκενα δηλαδ που οι γονες τους εναι εργτες φτωχο δημσιοι υπλληλοι και νεργοι. Εχαμε ττε καλσει τους καθηγητς να αντισταθον σε αυτ τη διαμερισματοποηση, που φτνει μχρι και τα ρια του κοινωνικο ρατσισμο για τους φτωχος μαθητς.
Σε τοτες εδ τις εκλογς η Κνηση εμβθυνε ακμη πιο πολ τις παραπνω θσεις και διατπωσε την ποψη τι μια πραγματικ αριστερ το πρτο πργμα που θα πλευε θα ταν να μθουν γρμματα τα παιδι της «πσω τξης», δηλαδ τα παιδι της εργατις, τα πιο φτωχ παιδι του λαο και θα δινε ακμα μεγαλτερο βρος στη θση του Μαρξ, που πντα τνιζε η κνηση μας, τι «η σνδεση της διδασκαλας των μαθημτων με την παραγωγ εναι μια σημαντικ μθοδος για την ανατροπ της σημερινς κοινωνας». Αυτ η σνδεση συνδεται υποχρεωτικ με την αυξημνη βαρτητα της διδασκαλας της ζωντανς γλσσας, των μαθηματικν, των φυσικν επιστημν και των τεχνικν μαθημτων και που εναι εκενα που προσφρονται για τη μικρτερη παπαγαλα, αυτ το εθνικ καρκνωμα. Μσα σε να ττοιο ζωνταν και γεμτο κνηση σχολεο, κθε μαθητς θα μποροσε να βρει ενδιαφρον, αλληλεγγη με το συμμαθητ του και κυρως τα παιδι της φτωχολογις δεν θα μεναν αμρφωτα. Ταυτχρονα και υποχρεωτικ η σγχρονη παραγωγ θα μπσει μσα στο σχολεο την Πληροφορικ, τις Ξνες Γλσσες και τη Ρομποτικ, αυτ τα σγχρονα μαθματα που επτηδες υποβθμισαν λες ανεξαρετα οι ελληνικς ξενδουλες κυβερνσεις των τελευταων δεκαετιν, μσα στα πλασια του γενικτερου σαμποτζ της παραγωγς, που αυτς πραγματοποιον ασταμτητα.
Το πιο σημαντικ που κναμε φτος ταν τι εξηγσαμε την ακραα δισπαση και τη διλυση της ελληνικς εκπαδευσης με το τι δεν υπηρετε τποτα λλο απ την αποικιοποηση της χρας απ τον ρωσοκινεζικ ξονα. Μλιστα καταγγελαμε τι αυτν την αποικιοποηση την προωθε στην εκπαδευση κυρως η ηγεσα της ψευτοαριστερς, γι αυτ χι μνο δεν ενδιαφρεται για να σταματσει τη διλυσ της, αλλ αντθετα κνει τα πντα για να την αποδιαλσει, δηλαδ να διαλσει ακμα και το κομμτι της τξης που ακμα επιβινει και να μετατρψει σε λομπεν το κομμτι που χει εξοστρακιστε απ αυτν.
Οι προοδευτικο εκπαιδευτικο θα πρπει να ενδιαφρονται και για τα δο «διαμερσματα» και μλιστα ο τελικς στχος της αριστερς θα εναι να τα καταργσει μσα απ την κοινωνικ επανσταση, αλλ το κριο βρος πρπει να δνεται στο ανβασμα της πσω τξης δηλαδ στη μρφωση των παιδιν της φτωχολογις, πργμα που ταν πντα το κριο για τους μαρξιστς και μλιστα και τον διο το Μαρξ.
Μσα σε αυτ το πλασιο η Κνηση κανε την εκλογικ καμπνια της κατεβανοντας φτος εκτς απ τη Β ΕΛΜΕ της Δυτικς Αττικς που δραστηριοποιεται σταθερ ο σντροφος Γιννης Μπουρτης και στην ΕΛΜΕ Πειραι που κατβηκε για πρτη φορ ο σντροφος Γιννης Νικολπουλος. Το κατβασμα στην ΕΛΜΕ Πειραι δεν εχε αξισεις ψφων μιας και ο υποψφις μας διορστηκε εκε αρκετ πρσφατα και μλιστα αναπληρωτς, (οπτε δεν δουλεει σε να σχολεο με να σταθερ σλλογο διδασκντων). Κρναμε ωστσο τι το βασικ ταν να πει η γραμμ μας σε περισστερο κσμο εν αυτ το κατβασμα ταν και μια δλωση τι η Κνηση «Παιδεα για Δημοκρατα και Ανπτυξη» θα προσπαθσει να αναπτξει τη δουλει της και σε λλες ΕΛΜΕ.
Στη Β ΕΛΜΕ Δυτικς Αττικς εδαμε ζωνταν τι η γραμμ εχε απχηση. Τσο στην εκλογοαπολογιστικ συνλευση που προηγθηκε των εκλογν, σο και κατ την προεκλογικ εκστρατεα στα σχολεα, πιο πολλο συνδελφοι καθηγητς απ ποτ, ακμα και αυτο που δεν μας ψφισαν εκφρστηκαν ανοιχτ και μας επαν τι αυτς οι θσεις εναι οι μνες που εξηγον την κατσταση στην εκπαδευση και μπορον να δσουν προοπτικ στον αγνα των καθηγητν. Θεωρομε τι ακμα και η αξηση κατ ναν ψφο (απ τους 17 και το 4,5% στους 18 και το 4,6% ), δηλαδ μια σταθεροποηση προς τα πνω σημανει πολλ στο βαθμ που πρτη φορ διαπιστσαμε τσο ντονη την αντθεση στην Κνησ μας απ λες τις παρατξεις του σοσιαλφασισμο, και επιπλον απ τη ΝΔ αυτ τη φορ. Το να κρατει κανες τις δυνμεις του σε αυτς τις συνθκες εναι σημαντικ γιατ νας δικς μας υποψφιος δεν μπορε να εναι σε λα τα σχολεα στα οποα ανεμπδιστα και χωρς μεση και ζωνταν απντηση μπορε να δουλεουν οι πολυμελες εχθρικς παρατξεις. σο πνε προς την υποδολωση στον ρωσοκινεζικ ξονα τσο η γραμμ μας θα τους ενοχλε περισστερο καθς η απχηση της θα εναι μοιραα μεγαλτερη, πως λλωστε και η εμβθυνσ της.
Δπλα αναρτομε τα εκλογικ αποτελσματα στις δο ΕΛΜΕ.

Δπλα αναρτομε τα εκλογικ αποτελσματα στις δο ΕΛΜΕ.