ΚΙΝΗΣΗ
"ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ"

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 16 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Τι λέει το άρθρο 16 >>
Το άρθρο 16 είναι η ληξιαρχική πράξη της γέννησης της φαιοκόκκινης γραφειοκρατίας >>
Nα ανατραπεί το χουντο-φασιστικό άρθρο 16- Όχι στο κρατικό μονοπώλιο στην εκπαίδευση >>
Και οι ναζί με το άρθρο 16 050207

Και οι ναζί με το άρθρο 16


H ναζιστική «Πατριωτική Συμμαχία» ( Χρυσή Αυγή) είναι φυσικά υπέρ του χουντοφασιστικού άρθρου 16. Στην ιστοσελίδα των ναζιστών www.symmaxia.gr διαβάζουμε ότι: «Εν’ όψει της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και φοιτητικού κόσμου, η Πατριωτική Συμμαχία και το Μέτωπο Νεολαίας πραγματοποίησαν παρέμβαση στην Αθήνα, η οποία εξηγεί την δική μας θέση για όλο το ζήτημα!».
Στην «πανεκπαιδευτική» συγκέντρωση της 10/1/2007 του ακροδεξιού κινήματος της εκπαίδευσης συμμετείχε και η ναζιστική πατριωτική Συμμαχία και πέταξε τρυκάκια με τα συνθήματα «Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16-Εμπορευματοποίηση της Παιδείας» και «Δημόσια και Ελληνική Παιδεία». Είναι τα γνωστά συνθήματα των "Κ"ΚΕ, ΣΥΝ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΣΔΕΠ «Όχι στην παιδεία-εμπόρευμα» και «Όχι στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης».
Η «Πατριωτική Συμμαχία» στο άρθρο της επιδοκιμάζει τις «κινητοποιήσεις». Διαβάζουμε : «Στην αποκορύφωσή της φαίνεται ότι θα φτάσει την Τετάρτη, με την πορεία ενάντια στην ψήφιση του άρθρου 16, η κρίση που έχει ξεσπάσει εδώ και μήνες γύρω από το θέμα των μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία. Στην πορεία την Τετάρτη καλούν πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι, αλλά και το σύνολο των αριστερών κομμάτων και οργανώσεων της χώρας μας. Βασικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι το πάγωμα των αλλαγών που η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει, και κυρίως η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, το οποίο αναφέρεται στον δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας. Οι αντιδρώντες θεωρούν πώς με τις αλλαγές αυτές η παιδεία θα γίνει προνόμιο των λίγων που θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να “αγοράσουν” ουσιαστικά τίτλους σπουδών».
Σε άλλο σημείο αναφέρεται πως «έχουν δίκιο οι αντιδρώντες, λέγοντες ότι η παιδεία είναι αγαθό που πρέπει να ανήκει σε όλους»
Οι απόγονοι των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών αποτελούν μια συνιστώσα του «κινήματος» στην εκπαίδευση όπως συμμετέχουν και σε κάθε κίνημα του σοσιαλφασισμού.


Αθήνα 5/2/2007