ΚΙΝΗΣΗ
"ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ"

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΜΕ
ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ 2019-2020
ΝΑΙ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ
ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣΓΙΑ ΤΟ 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
Προκύρηξη για τις εκλογές αντιπροσώπων στο 19ο συνέδριο της ΟΛΜΕ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2018 ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2017-2018 ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016-17 ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ 2015-16
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ Β΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 2014-15
Προκύρηξη για τις εκλογές της Β΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ 2013-14
ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ Β΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ 2013-14

ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΟ 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Πραγματοποιήθηκαν στις 16 του Μάη οι εκλογές στη Β΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής για την εκλογή αντιπροσώπων για το 19ο συνέδριο της ΟΛΜΕ που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του Ιούνη. Όπως η ίδια η ΟΛΜΕ είναι ανυπόληπτη στους καθηγητές, αφού κανείς εκτός ενός ποσοστού που μετριέται στα δάκτυλα του ενός χεριού δεν ακολουθεί τις απεργίες της, έτσι και τα συνέδριά της είναι το ίδιο ανυπόληπτα.

Ανυπόληπτα είναι και τα δύο συνέδρια που πραγματοποιεί, τόσο τα εκπαιδευτικά, όσο και τα συνδικαλιστικά, όπως το φετινό. Οι όποιες αποφάσεις παίρνονται, εφόσον θα παρθούν αποφάσεις, δεν αποτελούν αντικείμενο συζητήσεων των καθηγητών παρά χρησιμοποιούνται σε αντιπαραθέσεις παρατάξεων κατά τη χρονική διάρκεια μέχρι το επόμενο συνέδριο.
Μα τότε μπαίνει το ερώτημα: αξίζει να συμμετέχει κανείς στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων σε ένα χωρίς κύρος συνέδριο, μιας χωρίς κύρος δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης; Η απάντηση από την πλευρά των κομμουνιστών είναι ότι ναι αξίζει η συμμετοχή γιατί αυτή είναι μια ευκαιρία πρώτης τάξης να βάλουν τα προγράμματά τους σε συζήτηση στις πλατιές μάζες των καθηγητών και να διαφωτίσουν όσο αυτό είναι δυνατόν για την κατάσταση στη μέση εκπαίδευση και την εκπαίδευση γενικότερα. Να συνδέσουν την γενική κατάσταση της χώρας με την κατάσταση της εκπαίδευσης.
Ιδιαίτερα εδώ να διαφωτίσουν πως το καθεστώς των σαμποταριστών της οικονομίας της χώρας, σαμποτάρει επίσης και όλη την εκπαίδευση. Που αυτό φαίνεται και πως αυτό τεκμηριώνεται. Γιατί τα σχολεία διαλύονται και πως αυτό φαίνεται. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια η Κίνηση «Παιδεία για Δημοκρατία και Ανάπτυξη» κατέβηκε πάλι στις εκλογές στην Β΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής με το σ. Γ. Μπουρίτη. Η Κίνηση έδωσε την μάχη της απαντώντας στα παραπάνω ερωτήματα και βάζοντας ωμά το ζήτημα της διάλυσης των σχολείων, πως αυτό φαίνεται στη σχολική ζωή, της αιτίας της διάλυσης και των υπαιτίων της διάλυσης.

Τα αποτελέσματα των εκλογών φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΔΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
  ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΜΑΗΣ 2019 2018-19
ΚΙΝΗΣΗ "ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ" 17-6,1% 17-4,5%
ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) 111-39,8% 149-40,6%
ΔΑΚΕ (ΝΔ) 41-14,1% 59-16,1%
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ (Εξωκοινοβουλευτική ψευτοαριστερά) 52-18,6% 79-21,5%
ΠΑΜΕ (ψευτοΚΚΕ) 58-20,8% 52-14,2%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ (ΛΑΕ) - 11-3%

Η Κίνησή μας κατάφερε να πάρει 17 ψήφους-παρά τους σημαντικά λιγότερους συναδέλφους που ψήφισαν σε αυτές τις εκλογές- και να αυξήσει το ποσοστό της. Πρόκειται για μια νίκη, γιατί η γραμμή με την οποία κατέβηκε ήταν βαθύτατα αντικαθεστωτική και αντίθετη όλων των άλλων παρατάξεων. Αλλά αυτό που έγινε κατανοητό στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, και αυτό είναι πολύ σημαντικό, ήταν ότι αυτή η γραμμή είναι μια γραμμή που την βλέπουν καθημερινά οι καθηγητές και απαντά στα καθημερινά ερωτήματά τους σχετικά με τη διάλυση της εκπαίδευσης.
Όπως φαίνεται από τον πίνακα τόσο η ΛΑΕ του Λαφαζάνη, όσο και η ΠΕΚ του ΠΑΣΟΚ δεν κατέβηκαν στην εκλογές. Μάλιστα η ΠΕΚ δεν κατέβηκε ούτε στις εκλογές για το ΔΣ της ΕΛΜΕ. Αυτό που φαίνεται από μια πρώτη ανάγνωση είναι η ενίσχυση του σοσιαλφασισμού με την αύξηση των ψήφων του ΠΑΜΕ. Με μια πιο προσεκτική ματιά όμως μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι η αύξηση αυτή των ψήφων σε σχέση με το Δεκέμβρη αντιστοιχεί στους ψήφους της ΛΑΕ και τίποτα παραπάνω. Έτσι και αλλιώς το ψευτοΚΚΕ και ο Λαφαζάνης έχουν πολιτική συμμαχία εδώ και καιρό.
Σε κάθε περίπτωση το εκλογικό αποτέλεσμα βάζει νέα καθήκοντα για την Κίνησή μας. Της εντονότερης συνδικαλιστικής δράσης της και της σταθερής παρουσία της στα σχολεία.

Αθήνα 12/05/2019