ΚΙΝΗΣΗ
"ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ"

ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΣ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Β΄ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ

Ρατσισμός; Ιδεολόγημα όπως υποστηρίζει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου ή σκληρή κοινωνική πραγματικότητα;

«ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΣ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Β΄ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ

Ένας κατάπτυστος λίβελλος χιτλερικού αντισημιτισμού δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες στο μπλογκ της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας.

Το κείμενο αυτό που ήρθε στο φως ύστερα από την καταγγελία του μπλογκ «Φιλελεύθερη Κρήτη» (“liberalcreta”)1, έχει τίτλο «Η αμετανόητη Γερμανία βάζει πάλι την Ευρώπη σε κίνδυνο». Το περιεχόμενο του είναι η καταδίκη της Γερμανίας σα «χαφιέ των Εβραίων» που για λογαριασμό τους προκαλεί «τεχνητές» κρίσεις χρέους και πιστωτικής ασφυξίας στα ευρωπαϊκά κράτη και κυρίως στην Ελλάδα. Το κείμενο καταλήγει στην ανάγκη να διαλυθεί η Γερμανία (!!!) σε κρατίδια, και να δικαστούν οι έλληνες «προδότες» πολιτικοί που δεν αντιστέκονται στα σχέδια Εβραίων-Γερμανών. Σε ότι αφορά τους ίδιους τους Εβραίους, που χαρακτηρίζονται «πρώην τρωκτικά της ερήμου και νυν τρωκτικά των αστικών βόθρων», δεν προτείνεται κάποια τιμωρία. Αλλά ένας πολιτικά ανενημέρωτος αναγνώστης του κειμένου δεν μπορεί παρά να μισήσει μέχρι θανάτου αυτούς που οδηγούν τους λαούς «στο "σφαγείο" του Εβραίου "χασάπη" Στρος Κάν», τους πονηρούς Εβραίους που «σχεδιάζουν την κατάκτηση της Ευρώπης μέσω Γερμανίας», αυτούς που «βομβαρδίζουν σήμερα την Ευρώπη με δάνεια» συνεχίζοντας την «παράδοση» των προγόνων τους που «χρηματοδότησαν τον Χίτλερ» για να κατακρεουργήσει την Ευρώπη!!!

Παραθέτουμε μόνο κάποια από τα πολλά αντισημιτικά αποσπάσματα του κειμένου : «''Στη μεγάλη ευρωπαϊκή "παρέα" η Γερμανία ήταν ο "χαφιές" των Εβραίων τραπεζιτών. Ο γλείφτης, ο οποίος εδώ και μισό αιώνα έχει "υπνωτίσει" την Ευρώπη με τις "συγνώμες" και τις "μετάνοιες". Οι Εβραίοι τραπεζίτες των ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τη Γερμανία ως χαφιέ τους, για να αλώσουν την ευρωπαϊκή "παρέα"… Αυτό το "δάκτυλο" θα το δείχνουν όλο και συχνότερα οι Γερμανοί, γιατί είναι πιεσμένοι. Οι πονηροί Εβραίοι τους "έσπρωξαν" βίαια πάνω στους άλλους... Τώρα κρίνεται ο πόλεμός τους και δεν θα είναι εύκολος. Ποτέ δεν είναι εύκολος ένας πόλεμος, όταν πρέπει να κατακτηθούν ολόκληρα κράτη».

Δεν παραλείπουν οι καθηγητές της ΔΑΚΕ να στραφούν και κατά των Ελλήνων Εβραίων: <<Ο ελληνικός λαός στραγγίζεται και από τις τελευταίες σταγόνες αίματος που του έχουν απομείνει, η Ελλάδα βγαίνει στο σφυρί για να ξοφληθούν οι τοκογλύφοι, παραχωρείται κυριολεκτικά στους τοκογλύφους, και το <<κράτος των εβραίων>> στο εσωτερικό της χώρας μένει στο απυρόβλητο: Δεν του αγγίζουν ούτε μια τρίχα από τα σκανδαλώδη προνόμιά του...>>.

Αυτοί οι άνθρωποι που υπογράφουν το κείμενο της ανοιχτά ναζιστικής προπαγάνδας στο διαδίκτυο σα ΔΑΚΕ Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας διδάσκουν σε παιδιά στα γυμνάσια της Μεσσηνίας. Αυτοί διαπαιδαγωγούν εφήβους. Το κείμενο δεν είναι δικό τους. Η πηγή κρύβεται στη σχετική δημοσίευση. Είναι όμως εύκολο σε οποιονδήποτε να διαπιστώσει ότι πρόκειται για αναδημοσίευση του μεγαλύτερου τμήματος ενός κειμένου ενός Παναγιώτη Τραϊανού που έχει δικό του μπλογκ και γράφει βιβλία στα οποία κεντρικό θέμα είναι η αντισημιτική προπαγάνδα2.

Οι καθηγητές της ΔΑΚΕ μόλις ήρθε στο φως η καταγγελία από το μπλογκ «Φιλελεύθερη Κρήτη» κατέβασαν χωρίς καμία εξήγηση την ιστοσελίδα τους «http://dakeaelmemess.blogspot.com». Αλλά το αίσχος είναι αποτυπωμένο και αποθηκευμένο στα ευρετήρια του ίντερνετ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του tvxs.gr της 24 Ιούλη, η υπόθεση του μπλογκ εξελίχθηκε «σε εσωτερικό θέμα της ΝΔ» και «ο φιλοναζί ιστότοπος της ΔΑΚΕ αποσύρθηκε την περασμένη Πέμπτη, μετά τις αντιδράσεις αλλά και τους φόβους ότι θα χρεωθεί στην ΝΔ και προσωπικά στον κ. Σαμαρά που κατάγεται από την Μεσσηνία. Αλλά οι σελίδες-ντοκουμέντα παραμένουν στο διαδίκτυο...».

Σαν «εσωτερική» υπόθεση αντιμετώπισε η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις διακηρύξεις ρατσιστικού μίσους από συνδικαλιστικά στελέχη που δρουν στην πολιτική έδρα του αρχηγού της ΝΔ, καλύπτοντας πλήρως το φιλοναζιστικό παραλήρημα των καθηγητών.

Το ίδιο κόμμα πριν από λίγο καιρό τοποθετήθηκε υπέρ της ελευθερίας του ρατσιστικού λόγου. Συγκεκριμένα, ο Κ. Τζαβάρας ως εκπρόσωπος του Τομέα Δικαιοσύνης της ΝΔ έκδωσε επίσημη ανακοίνωση ενάντια στη θέσπιση νόμων που απαγορεύουν τη ρατσιστική προπαγάνδα του μίσους και της βίας, και συγκεκριμένα κατά του υπάρχοντος αντιρατσιστικού 927/79, και κατά του νομοσχεδίου Καστανίδη που έγινε για να τον αντικαταστήσει και έχει μπει στο ψυγείο. Το επιχείρημα του Τζαβάρα δεν ήταν άλλο από την κατάπτυστη απόφαση 3/2010 της Ολομέλειας του ΑΠ που επικύρωσε την αθώωση του ναζιστή Κ. Πλεύρη. Αναφέρει συγκεκριμένα: «Υπό το κράτος, άλλωστε, της ισχύος του ν. 927/79 για τις φυλετικές διακρίσεις στον Τύπο κλπ. η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έχει κρίνει την αντισυνταγματικότητα ομοίων διατάξεων (Ολ. Α.Π. 3/2010)3… Αναμφίβολα το νομοσχέδιο Καστανίδη αποτελεί μια οργουελικής έμπνευσης προσπάθεια για να ιδρυθεί στην Ελλάδα ένα είδος αστυνομίας της Σκέψης και της Γλώσσας».

Τώρα αναπτύσσει τις συνέπειες της αυτή η θέση πάνω στην οποία στηρίχτηκαν οι καθηγητές της ΔΑΚΕ για να ακολουθήσουν τα χνάρια του Κ. Πλεύρη. Υπαναχώρησαν μόνο μετά την καταγγελία για φιλοναζιστική προπαγάνδα και το θόρυβο που απειλήθηκε να ξεσηκωθεί. Στο μεταξύ δεν καταγγέλθηκαν από καμία ΝΔ, και από καμία άλλη παράταξη της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και από καμία ΟΛΜΕ, και από κανένα υπουργείο παιδείας. Ούτε μέχρι σήμερα έχουν αντιμετωπίσει καμία συνέπεια. Έμειναν στη θέση τους για να διδάσκουν (!), όπως έχουν μείνει στη θέση τους για να δικάζουν οι Λαζαράκος, Ματζούνης και Παγουτέλη, οι δικαστές που έκφρασαν αντισημιτικές φιλοναζιστικές θέσεις, όπως έμεινε στη θέση του ο Μητροπολίτης Πειραιά που πριν από λίγο καιρό από την τηλεόραση έκφρασε θέσεις ανάλογες με αυτές των καθηγητών της ΔΑΚΕ για να συνεχίζει τα αντισημιτικά του κηρύγματα, και όπως παραμένουν στο σώμα οι λιμενικοί των ΟΥΚ που στην παρέλαση της 25ης Μάρτη στο κέντρο της Αθήνας φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα4.

Αυτοί όλοι μένουν στη θέση τους με την έγκριση της κυβέρνησης και των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τη σιωπή των θεσμικών οργάνων. Την ίδια ώρα κι ενώ συνεχίζουν τις βίαιες επιθέσεις εναντίον των μεταναστών παραμένουν νόμιμοι και ανεξέλεγκτοι οι ναζιστές της «Χρ. Αυγής» που διαθέτουν πλέον, μετά από χρόνια ασυλίας και διακομματικής κάλυψης, και θέση στο δημοτικό συμβούλιο της πρωτεύουσας της χώρας. Αυτή τη θέση αξιοποιεί ο αρχηγός τους Μιχαλολιάκος επίσης ανενόχλητος για να απευθύνει δημόσια ναζιστικούς χαιρετισμούς.

Φτάνει πια!

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία καταγγέλλει το νέο κρούσμα του αντισημιτικού οχετού και καλεί τους δημοκράτες να απαιτήσουν:

- Να παυθούν άμεσα οι καθηγητές της ΔΑΚΕ που είναι υπεύθυνοι για την ανάρτηση και να διωχθούν ποινικά.

- Να καταγγελθούν οι συγκεκριμένοι καθηγητές από τη ΝΔ και τη ΔΑΚΕ.

- Να καταδικάσουν δημόσια η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και η ΟΛΜΕ το φιλοναζιστικό παραλήρημα των καθηγητών.

- Να ανατραπούν οι αντισημιτικές αποφάσεις 913/2009 του Εφετείου Αθηνών και 3/2010 της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που αθωώνουν το ναζισμό και νομιμοποιούν κάθε ρατσιστική προπαγάνδα μίσους και βίας.

- Να βγουν εκτός νόμου οι ναζιστές της δολοφονικής συμμορίας της «Χρ. Αυγής».

Σημειώσεις:

1.http://liberalcreta.pblogs.gr/2011/07/to-gkempeliko-paralhrhma-ths-samarikhs-dake-ekpaideftikwn-messhn.html

2. http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/12/blog-post_08.html

3. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Κ. Τζαβάρας διαστρεβλώνει ακόμα και αυτή την κατάπτυστη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου 3/2010 αφού τουλάχιστον σε ότι αφορά τη συνταγματικότητα της αντιρατσιστικής νομοθεσίας, ο ΑΠ είχε τοποθετηθεί θετικά, κρίνοντας ότι απορρέει «από τη συνταγματική επιταγή του άρθρου 2» και την «πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας για σεβασμό και προστασία της αξίας του ατόμου, στην έννοια της οποίας περιλαμβάνεται και η φυλετική και εθνική καταγωγή του, στην οποία και ανταποκρίθηκε με τον ν. 927/1979, και προεχόντως, με την επικύρωση, ως μέλος της διεθνούς κοινότητας, με το ν.δ. 494/1970 της υπογραφείσης στις 7-3-1966 Διεθνούς Συμβάσεως».

4. Τα συνθήματα ήταν: «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ», «Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα απ' αυτούς», «Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό». Ένα χρόνο μετά (!) ασκήθηκε ποινική δίωξη στους συγκεκριμένους λιμενικούς με βάση το πολύ ελαφρυντικό άρθρο 2 του Ν. 927/1979 για διάδοση «προσβλητικών ρατσιστικών ιδεών», το οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Καστανίδη (!!!). Κρίθηκε δηλαδή από τον εισαγγελέα ότι δεν πρόκειται για πρόκληση ρατσιστικού μίσους και βίας… Η δίκη θα γίνει, αν γίνει στο Ναυτοδικείο στις 20 Σεπτέμβρη του 2011. Ποτέ επίσης δεν έγινε γνωστό το αποτέλεσμα οποιουδήποτε πειθαρχικού ελέγχου.