ΚΙΝΗΣΗ: ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟY ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΥ

Το σχέδιο νόμου του Καραμανλή κάνει πιο ισχυρή απ’ ότι πριν την παρασιτική γραφειοκρατία και τον σοσιαλφασισμό στα πανεπιστήμια. Παραδίδει έτσι ακόμα περισσότερο το πανεπιστήμιο στη διάλυση, στη βία των ταγμάτων εφόδου και στη λουμπενοποίηση.
Πρόκειται για μια σιχαμερή προδοσία της υπουργού και των δυτικόφιλων της ΝΔ που χωρίς ντροπή πούλησαν τις πεποιθήσεις τους και την αξιοπρέπειά τους και υποτάχτηκαν στο ΚΚΕ στο ΣΥΝ και στα τάγματα εφόδου για να διασωθούν. Τώρα είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός του ΚΚΕ και του ΣΥΝ υποστηρίζει την υπουργό του.
Το σχέδιο δίνει νέες εξουσίες στις ακαδημαικές συμμορίες, εκχωρεί μια σειρά εξουσιών της κεντρικής πολιτικής εξουσίας σ’ αυτές και ταυτόχρονα καταργεί τον έλεγχο πάνω τους. Και αυτό το παρουσιάζουν σαν διεύρυνση της αυτοδιοίκησης και της οικονομικής ανεξαρτησίας των πανεπιστημίων, σαν δημοκρατική κατάχτηση! Το σχέδιο κόβει κάθε αξιολόγηση για τις προσλήψεις και τις προαγωγές με πρωτότυπες ατομικές αναγνωρισμένες διεθνώς δημοσιεύσεις καθώς και την πλατιά αξιολόγηση της ικανότητας διδασκαλίας από τους φοιτητές, ακυρώνει το συνήγορο του πανεπιστημίου και μετατρέπει τον γενικό διευθυντή από κρατικό στέλεχος της κεντρικής διοίκησης που προβλέπονταν να είναι σε όργανο εκλεγμένο από την σύγκλητο. Η επιλογή και η προαγωγή των ΔΕΠ θα γίνεται από τις ακαδημαικές συμμορίες και οι παρανομίες δεν θα ελέγχονται από το ΥΠΕΠΘ αλλά από τις ενστάσεις των άλλων υποψηφίων! Το σχέδιο νόμου δίνει ακόμα πιο μεγάλες δυνατότητες αναπαραγωγής της παρασιτικής γραφειοκρατίας. Ο διοικητικός και οικονομικός έλεγχος εκχωρείται στις συμμορίες.
Την προδοσία τους οι φιλομεταρρυθμιστές και οι δυτικόφιλοι προσπαθούν να την κρύψουν πίσω από το άσυλο και την καθολική ψηφοφορία για την ανάδειξη των διοικητικών αρχών. Οι ενισχυμένες συμμορίες θα υποθάλψουν και θα στηρίζουν όμως ακόμα παραπέρα την βία των νεο-εκοφιτών και σε τέτοιο βαθμό που κανείς πρύτανης και αντιπρύτανης δεν θα τολμήσει ποτέ να καλέσει την αστυνομία για να επιβάλλει την τάξη στο παρακράτος που θα κραδαίνει τις σημαίες του λαού. Η καθολική ψηφοφορία για την ανάδειξη των διοικητικών οργάνων μόνο το μέτρο του όργιου της βίας των συνελεύσεων, που από όργανα πολιτικής ζύμωσης και δημοκρατίας αυτές τα έχουν μετατρέψει σε όργια ψυχολογικής βίας και τραμπουκισμού, και της κυρίαρχης βίας στο πανεπιστήμιο μπορεί να αποτυπώνει. Γιατί η βάση αυτής της ψηφοφορίας θα είναι αυτή η βία.

Αθήνα 21/2/2007

Αναλυτικά θα τοποθετηθούμε στο σχέδιο νόμου σε λίγες ημέρες.