ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Τα προχθεσινά επεισόδια στο τέλος της πορείας ήταν η φυσιολογική κατάληξη ενός αντιδραστικού σε όλα τα αιτήματά του κινήματος. Η πορεία είχε πολιτικά επικεφαλής της το Συνασπισμό, αλλά συμμετείχαν σε αυτήν όλα τα κόμματα.
Τα βίαια επεισόδια με τα σπασίματα και τις βόμβες μολότοφ θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν οι διοργανωτές τους είχαν δώσει την μάχη στο εσωτερικό αυτού του κινήματος με αυτές τις ομάδες και τις είχαν νικήσει πολιτικά και ιδεολογικά και απομονώσει οργανωτικά. Αντίθετα από αυτήν την αναγκαία για κάθε δημοκρατικό κίνημα πρακτική, οι διοργανωτές υποθάλπουν αυτή τη βία γιατί τους είναι αναγκαία. Με αυτήν επιδεικνύουν τη δύναμή τους απέναντι στην αστική τάξη του ιδιωτικού κεφαλαίου που θέλουν να της αφαιρέσουν κάθε εξουσία στην εκπαίδευση και με αυτή μπορούν να εξασφαλίσουν θεαματικότητα στα δελτία των ειδήσεων. Όμως η δημοκρατία ούτε καίει, ούτε καταστρέφει, ούτε ρίχνει βόμβες μολότοφ. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι κομματικές ανακοινώσεις όπως και τα ΜΜΕ και ολόκληρο το καθεστώς ρίχνουν στην αστυνομία την απόλυτη ευθύνη για τα επεισόδια για να εμφανίζουν τις πορείες τους σαν εικόνα μάχης της δημοκρατίας απέναντι στην αντίδραση.
Ακόμη παραπέρα ζητούν την παραίτηση της υπουργού Παιδείας που έχει απομονωθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Η ΠΟΣΔΕΠ ταυτόχρονα δηλώνει ότι δεν συζητά με την Κουτσίκου, παρά μόνο με τον Καραμανλή»! Έχουμε να κάνουμε με ένα νέο Αρσένη που δεν υποστήριζε κανείς από το ΠΑΣΟΚ και τελικά έπεσε.
Δεν πρόκειται για κανένα δημοκρατικό κίνημα.
Είναι χρέος όλων των δημοκρατών να συσπειρωθούν και να φτιαχτεί ο νέος δημοκρατικός πόλος στην εκπαίδευση που θα αντιπαρατεθεί σε όλη την καταστροφή της έρευνας, της γνώσης και της εκπαίδευσης.