ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΤΟ ΠΡΟΒΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ

Το αυθόρμητο κίνημα της νεολαίας που ξέσπασε με την δολοφονία του Αλέξη καπελώθηκε αμέσως από τους φαιοκόκκινους. Έτσι δεν πρόλαβε να ζητήσει ούτε την παραίτηση της αστυνομικής ηγεσίας των εκπαιδευτών της αστυνομίας και των προϊσταμένων τους, ούτε των αρμόδιων υπουργών ακόμα και τη διάλυση του κτηνώδους σώματος των ειδικών φρουρών και της ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας). Ούτε άφησαν τη νεολαία να αποκαλύψει και να καταγγείλει τη βία που ασκείται στην καθημερινή της ζωή από μια αστυνομία που την μισεί θανάσιμα.
Τα δύο ψευτοαριστερά κόμματα δεν προβάλουν σαν αιτήματα στα κινήματα που καθοδηγούν τώρα, υποτίθεται ενάντια στον αστυνομικό εκφασισμό, την αποδοχή του σώματος διεθνών ελεγκτών της αστυνομίας για το ζήτημα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα πλαίσια της Σύμβασης του ΟΗΕ κατά των Βασανιστηρίων, σύμβαση που δεν την δέχεται η χώρα μας, αλλά ούτε προβάλλουν και την τιμωρία όλων των βασανιστών και φονιάδων της αστυνομίας και των προϊστάμενων τους. Γενικά δεν προβάλουν μέσα σ’ αυτές τις στιγμές τις αποκαλύψεις της Διεθνούς Αμνηστίας για τα βασανιστήρια και τις δολοφονίες της αστυνομίας στη χώρα μας, ούτε και το ζήτημα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα πλαίσια της Σύμβασης του ΟΗΕ κατά των βασανιστηρίων. Γιατί δεν θέλουν να μειώσουν τον εκφασισμό της αστυνομίας γιατί θέλουν μια αστυνομία που να την ελέγχουν. Γι’ αυτό και ο ΣΥΝ που είναι και ο πολιτικός ηγέτης της μοναδικής «εξέγερσης» που υπήρξε με την πρωτοφανή παράδοση της Αθήνας και του κέντρου των μεγάλων πόλεων στο ποινικό έγκλημα από τον Καραμανλή, της «εξέγερσης» του χουλιγκανισμού του λούμπεν και του ποινικού εγκλήματος με την καθοδήγηση προβοκατόρων σταματά στο σύνθημα «μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι» χωρίς να διατυπώνει κανένα αίτημα ενάντια στον εκφασισμό της αστυνομίας. Στόχος του είναι να σύρει σε πετροπόλεμο τους μαθητές ενώ ταυτόχρονα καλεί τους αστυνομικούς συνδικαλιστές της ΠΟΑΣΥ που ο ίδιος ελέγχει για να τους διαβεβαιώσει ότι το σύνθημα αυτό το καταδικάζει ο ΣΥΝ ενώ ταυτόχρονα τους προορίζει σαν τον βασικό συνομιλητή της διακομματικής που προτείνει για την αστυνομία.
Ο συστηματικός εμπρησμός της Αθήνας εν μέρει της Θεσσαλονίκης και οι καταστροφές στο κέντρο των μεγάλων πόλεων δεν είναι μια παράπλευρη απώλεια μιας εξέγερσης αλλά ένα οργανωμένο σχέδιο μέρος ενός πολιτικού πραξικοπήματος που ανοίγει το δρόμο προς την εξουσία στα δύο ψευτοαριστερά φασιστικά κόμματα και στο φασιστικό ΛΑΟΣ. Το αυθόρμητο κίνημα της νεολαίας και οι καταλήψεις που οργανώνει στη συνέχεια ο ΣΥΝ και το ψευτοΚΚΕ ταυτίζονται από τους φαιοκόκκινους με την «εξέγερση» του λούμπεν και των προβοκατόρων και έτσι κατασκευάζεται μια ψευτονομιμοποιητική βάση της «εξέγερσης» που επιτρέπει στον Καραμανλή να επιβάλλει την εθνική τάχα συσπείρωση στη ΝΔ και να καλέσει στη συνέχεια τους πολιτικούς αρχηγούς για την αντιμετώπιση τάχα της κρίσης. Στην πραγματικότητα για να ανοίξει τον δρόμο για την λειτουργία του άτυπου συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και των επιτροπών για την ανασυγκρότηση και τον διακομματικό έλεγχο της αστυνομίας, κοντολογίς για να ανοίξει το δρόμο στη συμμετοχή στην εξουσία των τριών μικρών φασιστικών κομμάτων.
Τα κόμματα του «νόμου και της τάξης» ΛΑΟΣ και ψευτοΚΚΕ υποστηρίζουν έμμεσα την «εξέγερση» από την πρώτη ημέρα. Το πρώτο σεβόμενο τάχα την μνήμη του Αλέξη μίλησε μόνο μετά την κηδεία του και καταδίκασε τάχα τη βία όταν το κέντρο της Αθήνας είχε καεί. Το δεύτερο διοργάνωσε διαδήλωση μέσα στα αποκαΐδια της Αθήνας στις 8/12 τη νύχτα των εμπρησμών, αφού είχε προηγηθεί στις 7/12 ο εμπρησμός της Ερμού χωρίς να καταδικάσει την νύχτα εκείνη στην τηλεόραση σαν φασίστες τους εμπρηστές και χωρίς να το ανακοινώσει αυτό σαν σύνθημα και μάλιστα κύριο σύνθημα της πορείας στην οποία καλούσε. Ο Παπανδρέου έμμεσα αναγνωρίζει το αυθόρμητο κίνημα της νεολαίας σαν εξέγερση αφού μιλάει πάντα για τα αίτια της έκρηξης χωρίς και αυτός να καταδικάσει σαν φασίστες και προβοκάτορες τους εμπρηστές και χωρίς να κατηγορεί ούτε με μια λέξη τον πολιτικό προστάτη των εμπρηστών ΣΥΝ για τη στάση του.
Στο σχέδιο της πολιτικής ανωμαλίας συμμετέχουν η ΟΛΜΕ η ΠΟΣΔΕΠ και η ΔΟΕ που έχουν κηρύξει πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 9 του Γενάρη αναλαμβάνοντας να ζωντανέψουν το αυθόρμητο κίνημα της νεολαίας, όχι με τα δικά του αιτήματα κατά του αστυνομικού εκφασισμού και κατά του σάπιου και διαλυμένου γραφειοκρατικού σχολείου, αλλά σαν πολιτική εφεδρεία μιας προβοκάτσιας που έχει απομονωθεί μέσα στο λαό και αυτοί αντιμετωπίζουν σαν τάχα λαϊκή εξέγερση.
Όλα αυτά δεν είναι παρά μέρος του σχεδίου πολιτικής ανωμαλίας που φέρνει στην εξουσία τα τρία μικρά ρωσόδουλα φασιστικά κόμματα στο πλαίσιο της εθνικής συσπείρωσης και της από κοινού αντιμετώπισης τάχα της κρίσης.


Αθήνα 20/12/2008