Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338
www.olme.gr
e-mail: olme@otenet.gr Αθήνα, 28/3/06

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

(Για την απόφαση της Γ. Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ)

Η Γεν. Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας (27/3/2006) επιβεβαίωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απαίτηση των καθηγητών/τριών για παραπέρα συσπείρωση και αποφασιστική αγωνιστική απάντηση του κλάδου ως τον μόνο δρόμο απάντησης στην εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.
• Το πολιτικοσυνδικαλιστικό πλαίσιο και τα αιτήματα αιχμής αυτής της περιόδου που εισηγήθηκε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ υπερψηφίστηκαν από 49 ΕΛΜΕ, ενώ καταψήφισαν 28 και 5 ΕΛΜΕ ψήφισαν λευκό.
• Σχεδόν στο σύνολό τους οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ ψήφισαν διάφορες μορφές απεργιακών κινητοποιήσεων, οι οποίες χρονικά κάλυπταν και την περίοδο των εξετάσεων.
• Συγκεκριμένα, το 61,4 % των ψήφων ( αντιστοιχούν σε 51 ΕΛΜΕ) υποστήριξαν το πρόγραμμα δράσης που πρότεινε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα των υπολοίπων ΕΛΜΕ ψήφισε παρεμφερή προγράμματα απεργιακών κινητοποιήσεων (48ωρη απεργία, δύο 48ωρες απεργίες κλπ). Στην τελική ψηφοφορία, δεν έγινε δυνατό να συγκεντρωθούν σε ένα κοινό πρόγραμμα τα 2/3 των ψήφων (66%), όπως προβλέπει το καταστατικό της ΟΛΜΕ για αποφάσεις επί συγκεκριμένων μορφών απεργιακών κινητοποιήσεων. Ειδικότερα, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν:
• 51 ΕΛΜΕ υπέρ, 21 κατά και 10 λευκό, που αντιστοιχούν σε 288 ψήφους υπέρ, 111 κατά, 70 λευκό.
• Ωστόσο, διατρανώθηκε η καθολική απαίτηση των εκπαιδευτικών να δοθούν άμεσα από την κυβέρνηση ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης.
• Η Κυβέρνηση οφείλει να αφουγκραστεί με ευαισθησία τις διεκδικήσεις και απαιτήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος. Ας μην εφησυχάζει, πολύ περισσότερο, ας μην επαίρεται για την εκπαιδευτική πολιτική της και ας μην αναζητεί «υποκινητές» στις εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις. Αν υπάρχει υποκινητής, αυτός είναι η πολιτική της λιτότητας και της απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης, που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
• Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί ΟΛΟΥΣ τους εκπαιδευτικούς σε αγωνιστική επαγρύπνηση και συσπείρωση. Η σχολική χρονιά δεν τελείωσε και τα προβλήματα (οικονομικά, Τεχνική – Επαγγελματική Εκπαίδευση, Ειδική Αγωγή, κρίσεις στελεχών, επιμόρφωση κ.ά.) παραμένουν και οξύνονται.
• Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ λαμβάνοντας υπόψη με ευαισθησία όλα τα μηνύματα από τις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ και τα συλλαλητήρια σ΄ όλη τη χώρα καλεί την κυβέρνηση για μια ακόμη φορά να απαντήσει θετικά στα αιτήματα των εκπαιδευτικών.
• Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζοντας τη βούληση της χθεσινής Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ θα παρουσιάσει άμεσα στον κλάδο την πρότασή του για ένα δυναμικό πρόγραμμα δράσης, που θα καλύπτει το χρονικό διάστημα μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.-

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ