Η συνάντηση των ευρωπαϊκών «κομουνιστικών» κομμάτων στην Αθήνα στις 8/4/2006 με θέμα την ανατροπή της ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής πολιτικής.

Δύο από τα κόμματα που συμμετέχουν στην συνάντηση είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρώσικης Ομοσπονδίας, ιδεολογικός καθοδηγητής των υπολοίπων που είναι και το βαθύ καθεστώς στην Ρωσία, και το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας. Η ιδεολογία αυτών των καθοδηγητικών κομμάτων είναι μια σύμφυση ναζισμού και σοσιαλισμού και είναι γνωστή σε όλους τους λαούς, εκτός από τον ελληνικό που δεν επιτρέπεται να γνωρίζει σε έκταση τους ιδεολογικούς και πολιτικούς του πάτρωνες.

Από τις θέσεις αυτών των κομμάτων δίνουμε μόνο δύο αποσπάσματα των Ιών της Ελευθεροτυπίας που είναι αρκετά για να δώσουν το ναζιστικό τους στίγμα.

Απόσπασμα από το βιβλίο του γνωστού αντισημίτη γραμματέα του ΚΚΡΟ Ζιουγκάνωφ "Rossiya -rodina moya", σ. 224.

"Η Αυτοκρατορία, μάς λένε, παντοδύναμοι γραφειοκράτες του δημοσίου, σημαίνει ασφυκτική λογοκρισία και απουσία στοιχειωδών ελευθεριών. Σημαίνει καταναγκασμό πάνω στα εθνικά αισθήματα, περιφρόνηση της ανθρώπινης προσωπικότητας, παραβίαση των ορίων της φυσικής συμβίωσης των ανθρώπων. Ψέμα! Η Αυτοκρατορία είναι η ιστορικά και γεωπολιτικά προσδιορισμένη μορφή εξέλιξης της ρωσικής κρατικής οργάνωσης (...) Η Ρωσία από παλιά αναγνώριζε τον εαυτό της ως κληρονόμο και θεματοφύλακα αυτοκρατορικής κληρονομιάς". Αλλού δηλώνει ο «κομμουνιστής» ηγέτης ότι ιδεολογικός καθοδηγητής του κόμματος είναι ο Ιησούς Χριστός κλπ ,κλπ.

Ο άλλος φαιοκόκκινος ηγέτης ο Βίκτορ Τιούλκιν του ΚΕΚΡ:

"Ο σιωνισμός είναι ταξικός μας εχθρός σε παγκόσμια κλίμακα", τονίζει, υπενθυμίζοντάς μας ότι σχετική διακήρυξη (που κατατάσσει στο ίδιο επίπεδο του υπ' αριθμόν 1 εχθρού "ιμπεριαλισμό" και "παγκόσμιο σιωνισμό") έχουν συνυπογράψει το 1997 37 αδελφά κόμματα, του δικού μας ΚΚΕ συμπεριλαμβανόμενου. "Δεν αναφέρομαι στο κράτος του Ισραήλ", διευκρινίζει. "Εννοώ το διεθνές καπιταλιστικό κεφάλαιο, την υπερβολικά μεγάλη συμμετοχή του εβραϊκού πληθυσμού της χώρας μας στη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων, την υπερεκπροσώπησή τους στο τωρινό πολιτικό σύστημα".

Οι ηγέτες της φαιοκόκκινης διεθνούς επισκέφτηκαν το Πολυτεχνείο και κατέθεσαν στεφάνι. Τους υποδέχτηκε ο πρύτανης Ανδρεόπουλος ανοίγοντας προς τιμήν τους την κεντρική είσοδο του Πολυτεχνείου που ανοίγει κανονικά μόνο στο τριήμερο του εορτασμού. Είναι ο ίδιος πρύτανης που με την επιτροπή εορτασμού έδωσαν το χώρο του Πολυτεχνείου στον προηγούμενο εορτασμό στην 17 Νοέμβρη για προβολή των θέσεών της. Ο ίδιος επίσης που στην απεργία του Μαρτίου της ΠΟΣΔΕΠ έκλεισε μαζί με την σύγκλητο το ΕΜΠ για να δημιουργήσει ομοιώματα απεργών.

Αίσχος!

Μόνο μέσα σ’ αυτό το ιδεολογικό πλαίσιο της φαιοκόκκινης διεθνούς μπορεί να κατανοηθεί η δήλωση της Παπαρήγα για το φαιοκόκκινο 12χρονο σχολείο: «Στις μέρες μας, όμως, υπάρχουν όλες εκείνες οι υλικές προϋποθέσεις που καθιστούν το στόχο για δωδεκάχρονη βασική (γενική) παιδεία - στόχο που πρωτοδιατύπωσε η Οχτωβριανή Επανάσταση - ώριμο και ρεαλιστικό όσο ποτέ άλλοτε».