Οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι περίμεναν άδεια από τους καταληψίες φοιτητές

Πανεπιστημιακοί ζητούν (μάταια) από καταληψίες να τους επιτρέψουν να συνεχίσουν την εργασία τους! Ενα ακόμη περιστατικό που καταδεικνύει την παθογένεια στη λειτουργία των ελληνικών πανεπιστήμιων κατεγράφη χθες το πρωί στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Ομάδα περίπου 30 πανεπιστημιακών δασκάλων της Ιατρικής προσήλθε στον χώρο της σχολής στου Γουδή, η οποία ήταν υπό κατάληψη από την Τετάρτη από φοιτητές προσκείμενους στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά. Οι καθηγητές ζήτησαν από τους φοιτητές να τους επιτρέψουν να μπουν στα εργαστήρια ώστε να συνεχίσουν το ερευνητικό τους έργο κατά τη διάρκεια της κατάληψης. Μάλιστα, οι πανεπιστημιακοί ζήτησαν να επιτρέψουν οι καταληψίες να γίνουν τα μαθήματα των μεταπτυχιακών προγραμμάτων, καθώς ο σύλλογος των μεταπτυχιακών φοιτητών δεν είχε αποφασίσει για κατάληψη. Επίσης οι διδάσκοντες ενδιαφέρθηκαν για την τύχη της ερευνητικής τους δουλειάς κατά τη διάρκεια των καταλήψεων (χημικές αντιδράσεις, πειραματόζωα κ.λπ.).

Οι καταληψίες φοιτητές αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν το αίτημα των πανεπιστημιακών και υπήρξε φραστική ένταση μεταξύ φοιτητών - πανεπιστημιακών. Κυρίως, οι φοιτητές εστίασαν στο πρόσωπο πανεπιστημιακού της σχολής, ο οποίος πρόσφατα υπέβαλε μηνύσεις κατά φοιτητών διότι κατά το παρελθόν φοιτητές χειροδίκησαν εναντίον του, ενώ τον κλείδωσαν και εντός του γραφείου του. Παρότι η διένεξη μεταξύ φοιτητών και καθηγητών περιορίστηκε εκεί, δεν συνέβη το ίδιο μεταξύ των καταληψιών και φοιτητών που αμφισβήτησαν την εγκυρότητα της απόφασης του συλλόγου φοιτητών για κατάληψη. Ετσι, έγιναν μικροεπεισόδια μεταξύ φοιτητών που ευτυχώς έληξαν γρήγορα. Η κατάληψη από τους φοιτητές ήταν διήμερη και ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα.

H KAΘHMEPINH, 14-12-07