ΚΙΝΗΣΗ
"ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ"

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Να σταματήσουν αμέσως οι πολιτικές διώξεις κατά του πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης καθηγητή Σωτηρόπουλου-Να καταδικαστεί για άλλη μια φορά από όλη την εκπαίδευση το συκοφαντικό κατηγορητήριο και η σκευωρία 151007 >>
ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ-ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΛΛΙΑ 290506 >>
Η ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΛΛΙΑ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 300906 >>
ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΛΛΙΑ 260906
ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΛΛΙΑ Ανακοίνωση της Κίνησης-190906 >>

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΛΛΙΑ

Όλες οι προσπάθειες των διαφόρων πρυτάνεων του Π.Κ να απολύσουν το δημοκράτη καθηγητή Καλλία με πειθαρχικές διώξεις απέτυχαν μέχρι σήμερα. Ο καθηγητής έχει δικαιωθεί τέσσερις φορές στο ΣτΕ. Στις 20/9/2006 δικάζεται στο εφετείο Χανίων κατηγορούμενος τώρα για ποινικά αδικήματα. Αφού οι πειθαρχικές διώξεις απέτυχαν επιχειρείται ο ποινικός του στιγματισμός.
Οι συνδικαλιστές της ΠΟΣΔΕΠ έχουν συμμετάσχει άμεσα στις 9χρονες διώξεις του και τις υποκινούν σαν βασικοί παράγοντες του καταπιεστικού καθεστώτος του Π.Κ.
Ο καθηγητής Καλλίας καταδικάστηκε πριν μήνες σε μια παρόμοια δίκη για το ότι δεν παρέδωσε ως πρόεδρος του μαθηματικού τμήματος έγγραφα στην γραμματεία και ότι έβλαψε έτσι το τμήμα. Στην ερώτηση ποια έγγραφα δεν επέστρεψε, ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας, η γραμματέας του τμήματος, απάντησε ότι δεν γνωρίζει! Οι φωνές που ακούσαμε από την αίθουσα του δικαστηρίου ειδικής σύνθεσης δεν μπορεί παρά να προέρχονταν από την διπλανή αίθουσα των δικαστών που συνεδρίαζαν για να πάρουν την απόφαση.
Ο σημερινός πρύτανης του Π.Κ που παρέπεμψε για απόλυση τον Αλεξανδρόπουλο και έχει μηνυθεί από την οικογένειά του, που κατηγορήθηκε στη συνέχεια δημόσια ότι στο οφθαλμολογικό κέντρο του Π.Κ που διευθύνει, έκανε οικονομικές συναλλαγές του κέντρου σε ατομικούς του λογαριασμούς και που υποτίθεται ότι σήμερα ελέγχεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, στερεί τους μισθούς μερικών ετών του καθηγητή Καλλία λόγω της δικαίωσής του και έχει περικόψει επίσης και τον μισθό του. Ταυτόχρονα του στερούν και τη διδασκαλία.
Η τριμελής επιτροπή από το Π.Κ που έχει αναλάβει την διευκρίνιση των συνθηκών της δίωξης του Αλεξανδρόπουλου αδιαφορεί για την μεθοδευμένη εξόντωση του καθηγητή Καλλία. Εξάλλου ένα μέλος της επιτροπής, όπως και το αναπληρωματικό μέλος, υπήρξαν στο παρελθόν μάρτυρες κατηγορίας του Καλλία.
Στο Π.Κ δεν έχει αλλάξει τίποτα.
Οι φοιτητές και τα μέλη ΔΕΠ του Π.Κ, όπως και ολόκληρη η πανεπιστημιακή κοινότητα πρέπει να συμπαρασταθούμε στον καθηγητή Καλλία.
Ένα κίνημα για την αθώωση του Καλλία και η τιμωρία των υπευθύνων του θανάτου του Αλεξανδρόπουλου ας γίνουν η αρχή για να νικηθεί η καθεστωτική καταπιεστική ομάδα και ένα νέο δημοκρατικό και επιστημονικό περιβάλλον να δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

19/9/2006